Vi hjälper dig att hitta rätt i webbplatsdjungeln.

Välkommen till TopPick! Vi på toppick.se hjälper dig att hitta bästa webbhotellet för dig. Vi är en oberoende jämförelsetjänst som är helt kostnadsfri med syfte att göra det lättare för dig att välja webbhotell. I listan ovan kan du hitta de bästa webbhotellen för privatpersoner och företag. Gemensamt är att webbhotellen har svenskspråkig support och sina datacenter i eller i närheten av Sverige.

Bland företagen vi jämfört finns Hostinger, Loopia, One.com, Miss Hosting, Oderland, Kinsta och GoDaddy. Det är flera av Sveriges största och bästa webbhotell. När vi jämför webbhotell tittar vi bland annat på aktuella erbjudande, pris och kampanjer, men även på tjänsterna, funktionalitet, driftsäkerheten och kundsupporten.

Vad är ett webbhotell?

Ett webbhotell är en hostingtjänst för din hemsida. Webbhotellet består främst av ett antal servrar med mycket utrymme som du hyr en plats på. Webbhotellet ansvarar för att din hemsida är uppe dygnet runt.

Däremot krävs det inte att du har webbhotell för att kunna ladda upp en hemsida på internet. Du skulle kunna använda din egen dator som server, men det kan ha fler nackdelar än fördelar.

Först och främst krävs det att du redan är väldigt insatt och det är nästan alltid billigare att använda sig av ett webbhotell över en “hemmagjord” server.

Webbhotellen har ofta fler tjänster än att de hanterar din hemsida på deras servrar. Så som SSL-Certifiering och domänregister osv.

Välj bästa webbhotell

Det finns ett par kriterier man bör tänka på när man skall välja det bästa webbhotellet för de behov man har av sin hosting lösning. Det finns flera specifikationer man behöver se till när man skall välja det bästa alternativet:

  • Stabil tillgänglighet
  • Backup av filer
  • Bandbredden
  • Bra support
  • Tillgänglighet
  • Låga kostnader webbhotell
  • Låga kostnader domäner
  • Varningar för kommande driftstörning
  • Laddtider

Dessa saker skall du absolut ha med i in beräkning vad gäller att välja det bästa webbhotell för dig oavsett ifall du är företagare eller privatperson. Skall man köpa till extrafunktioner eller andra tjänster till sitt webbhotell, skall dessa komma med en låg kostnad. Priset är ju även det en faktor för ett riktigt bra webbhotell.

Att tänka på

Visst, det är mycket man bör tänka vid användandet av ett webbhotell. Framförallt är det viktigt att man i ett tidigt skede lär sig att använda en FTP eller det filsystem som leverantören erbjuder. Det andra är att man ser till att ha det utrymme för den hemsida man vill ha på webbhotellet. Om hemsidan man ska ha innehåller mycket information så kommer man eventuellt behöva byta webbhotell i framtiden = en extra kostnad som är bättre att undvika genom att välja rätt prisplan från början.

Låg kostnad

Som vi nämnde här ovan, så spelar ju självklart priset en stor roll när man väljer webbhotell eller andra produkter och tjänster för den delen. Priserna har sjunkit generellt på webbhotell de senaste åren och man kan numera få ett välfungerande webbhotell med en bra stabilitet för runt 500:- per år. Det är lågt pris absolut!

Bra leverantörer

Vi samarbetar enbart med seriösa och bra aktörer vad gäller webbhotell, domäner, dedikerade servrar och VPS:er. Vi använder ju själva alla aktörer vi rekommenderar här inne på vår sajt och detta ger kraft och seriositet till de tips och råd vi ger. Vi vill erbjuda de bästa webbhotellen till dig som kund. Så att du får en trygg, snabb och säker lösning för dina sajter på Internet!

Extrafunktioner

De bästa webbhotellet skall kunna erbjuda dig som kund mer än bara att hosta dina sajter. Du kan komma att behöva använda dig av en eller flera olika extrafunktioner som är viktiga för dig och sin sajt. Då är det bra ifall dessa extratjänster kommer gratis eller till en låg kostnad såklart. De partners vi samarbetar med har alla bra priser och ett par har faktiskt bäst pris i hela branschen!

Hur skaffar man webbhotell?

Äntligen, riktigt enkelt att skaffa nytt webbhotell. Man kan starta igång sin sajt på under 15 minuter och det behövs inga som helst förkunskaper. Det går nu snabbt och går mycket enkelt att sätta igång med sin sajt! Det finns en-klicksinstallation numera och man startar upp sin WordPress sajt med ett par klick.

För att skaffa nytt webbhotell, så klickar du dig vidare via länkarna här inne på vår sajt in till det webbhotell, som du vill starta med. Enkelt och smidigt! Registrera dig hos den leverantör du väljer och sedan är du igång! Det har aldrig varit enklare att skaffa nytt webbhotell.

Behöver du ett webbhotell?

Det är mycket möjligt att du som läser detta redan har en webbplats hos WordPress.com och funderar på att bli kund hos ett webbhotell för att få mer friheter med din webbplats. WordPress.com erbjuder sina användare att bli premium. Som premiumanvändare kan du koppla ett eget domännamn, redigera designteman, plocka bort annonser och få mer lagringsutrymme för bilder, video och ljud.

För 841 kronor får du WordPress premium. Det innebär att det finns många billigare webbhotell (men också dyrare). WordPress.com kräver inte lika mycket administration som en fristående WordPressinstallation. Premiumprogrammet ger dig dock inte i närheten av lika mycket valmöjligheter för din webbplats. För att få det krävs det att du skaffar ett webbhotell.

Vi jämför marknadens aktörer på ett rättvist sätt, så att du som kund ska få den mest optimala lösningen som matchar just dina behov.

Navigation

Kontakta oss